Om vandrensning

Vandrensningsanlæg i hjemmet

Hvorfor bruge et vandrensningsanlæg i hjemmet?

Det vand, du får leveret fra vandværket, er renset og kontrolleret, så det opfylder en række krav. Dermed er du sikret, at vandet er rent og køligt, og at det ikke lugter grimt eller indeholder sundhedsskadelige stoffer og bakterier.

Det danske drikkevand er generelt meget rent, så det er sjældent nødvendigt at rense vandet yderligere. Der kan dog være flere årsager til, du alligevel vil anskaffe dig et vandrensningsanlæg til dit hjem:

  • Hvis du synes, at det vand, du får leveret fra vandværket lugter eller smager dårligt.
  • Hvis du ønsker, at dit drikkevand skal være mere rent, end myndighederne stiller krav om.
  • Et særligt vandrensningsanlæg kan også blødgøre vandet, hvilket er en fordel, hvis du har meget kalk i vandet.

Hvad er et vandrensningsanlæg?

Vandrensningsanlæg findes typisk hos de store spildevandsselskaber, hvor de renser det spildevand, du sender ud i kloakken.

Private rensningsanlæg derimod er mindre enheder, der kan indsættes i køkkenskabe og monteres enten før eller efter vandvarmeren, hvor de på hver sin måde renser vandet, inden du bruger det i boligen.

Der er strenge krav til drikkevandet i Danmark, så grænseværdierne til fx pesticidrester og andre skadelige stoffer er fastsat på et niveau, således at hvis stofferne findes i drikkevandet under dette niveau, vurderes de til ikke at være sundhedsskadelige.

Kontakt os

Tel: 88 44 33 77
E-mail: info@aguagruppen.dk
Krogsbøllevej 95,
5450 Otterup, Fyn

AncoraThemes © 2018. All rights reserved.